trafic

 

joi, 3 aprilie 2014

Iulian Capsali (1)

0 comentarii
Iulian Capsali, candidat independent la europarlamentare, își propune să apere familia tradițională, formată din bărbat și femeie, daca va câștiga un loc de deputat în P.E.

Până ieri nu vorbea nimeni despre el.


Ce-am aflat ieri:


România liberăInterviu: ”Este clar că se dorește un hiper stat. Tot ce ține de tradiție, chiar de familie este contestat, mai ales de ecologiști, socialiști, neomarxiști. Pînă și domnul Barroso a fost membru în tinerețe într-un partid maoist. Sunt oameni la vârful structurii care au aceste viziuni din tinerețe pe care probabil nu știu dacă le transmit în continuare, dar sigur ele subzistă.”


Ce aflăm azi despre Capsali:


- Adrian Papahagi pe facebook, cu referire la interviul din România liberă: (...) ”Mă despart politic și intelectual de Iulian Capsali în multe chestiuni, unele majore. Nu înțelege că naționalismul e incompatibil cu universalismul creștin, și a căzut pradă unui filetism deranjant. Antieuropenismul său îl aruncă în tabăra filorusă. A fost de partea puciștilor în vara lui 2012, lucru pe care îl consider o gravă orbire. Dar acestea nu justifică reducerea la caricatură a unui mărturistor ortodox, care își propune să reprezinte public valorile familiei creștine. Opțiunile politice și viziunea asupra Europei ne despart, dar știu că Iulian este un om cinstit, care caută adevărul și dreptatea, chiar și atunci când orbecăie politic.”


Paul Dragoș Aligică pe facebook: (...) „Pot sa respect pe cineva care face un efort sincer - atat cat il duce mintea si cultura generala - in a gandi ce spune. A repeta insa clisee cu ceva rau numit "neoliberalismul" si "neoconservatorismul", cu Statele Unite ale Europei si alte mantre anti-occidentale, anti-liberale si anti-capitaliste sunt un simptom nu numai de lipsa de discernamant ideologic, dar si de discernamant intelectual elementar.”


Contributors.ro: Sorin Ioniță în „Care-i problema cu Iulian Capsali, sau ascensiunea neo-ortodoxismul occupy” (sic): „Pe de-o parte, dl Capsali vine să umple o nişă electorală oarecum descoperită, cea a votanţilor creştin-ortodocşi sinceri şi dedicaţi, care nu poate fi una mică. Îl recomandă pentru asta exemplul său personal, prin viaţă de familie (9 copii) şi activism pe temele standard ale bisericii (anti-avort, anti-gay); şi îl mai recomandă persoane publice care îl cunosc şi care pun mâna în foc pentru integritatea fără pată a persoanei şi sinceritatea demersului său (ex dl Adrian Papahagi).”


- Contributors.ro: Vladimir Tismănenau în Despre măști, obsesii și stafii: Așa se scrie istoria: ”Nu e nimic nou si original sa constati ca la ora actuala, in Romania, impostura isi face de cap. Tinta o reprezinta statul de drept, atacat in chip perfid si lipsit de orice urma de rusine in iulie 2012. O spun si o repet inca din februarie 1990: trebuie sa distingem intre personaje reale si stafii. Un premier-plagiator care da sfaturi studentilor. Un lider de partid izbit de o stranie amnezie in ce priveste rolul sau esential in tentativa esuata de lovitura de stat si in explozia de anti-occidentalism din acea teribila vara. In fine (sau nu in fine), diversi specialisti ai defaimarii care bantuie pe internet si prin studiourile de televiziune afurisindu-i pe “intelectualii basisti”. Despre acest spectacol deprimant si, in fond, nefast, scrie cu trista luciditate Dragos Paul Aligica pe Facebook.”


Reacționarism: Bogdan Duca în „Eurocapsali, euroscepticism, europarlamentare”: „Am spus că nu îmi place și de ce nu îmi place de Iulian Capsali și că nu îl voi vota (și că implicit opțiunile mele - am timp să mă decid pentru una dintre ele, vor fi Peter Costea sau lista PNȚCD). Cu toate acestea consider pe Iulian Capsali ca fiind un candidat ce reprezintă același pachet de valori moral-politice pentru care mă bat și eu. De aceea să nu se aștepte nimeni să îi fac campanie negativă alta decât dezamăgirea mea că nu știe să fie destul de politician (ceea ce nu ar fi un păcat dacă nu s-ar chinui să candideze).
Și să nu se aștepte nimeni să tac atunci când Iulian Capsali este atacat pentru că ar fi eurosceptic (e un merit), pentru că ar fi creștin practicant (este iar o calitate pentru care trebuie aplaudat) sau că nu ar fi conform cu standardele ideologiilor corectitudinii politice. Iar strofocările stângiste și ale unor pseudo-dreptaci critici cu Iulian Capsali, care ar vrea o lume schizofrenică, în care valorile religioase să nu interfereze deloc cu valorile civice și care au fantezii cu distrugerea valorilor religioase și naționale și înlocuirea lor cu melasa ideologică a UE, îmi provoacă dispreț și reținere. Nu îmi este drag Iulian Capsali, dar categoric majoritatea adversarilor ne sunt comuni.”

Nu știu ce vom afla mâine. Deocamdată, fără a cheltui un leu, Capsali beneficiază de o campanie generoasă de publicitate. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. așteaptă moderarea.