trafic

 

miercuri, 9 aprilie 2014

Apărați memoria lui Mircea Vulcănescu!

1 comentarii
Primăria Sectorului 2 este somată să îndepărteze din spaţiul public (str. Popa Soare 13) bustul lui Mircea Vulcănescu, pe motiv că ar fi al unui criminal de război!
Reclamaţia ar aparţine Institutului “Elie Wiesel” (poate vă amintiţi că această instituţie, aflată în subordinea şi în finanţarea guvernului României, a reuşit să obţină retragerea titlului de cetăţean de onoare al lui Valeriu Gafencu – Sfîntul Închisorilor, pe care l-a acuzat de fascism).
Mircea Vulcănescu a fost condamnat pentru “crime de război” de către un tribunal comunist, într-un simulacru de proces, doar pentru că a fost subsecretar de stat la Ministerul Finanţelor Publice din Cabinetul Mareşalului Antonescu. Mircea Vulcănescu a murit ca un martir, în 1952, în temniţa Aiudului. Cu preţul vieţii sale salvase viaţa unui tînăr.
Cît de lipsit de discernămînt sau de ticălos trebuie să fii ca să ceri punerea la index a unei valori ca Mircea Vulcănescu, pe baza unei condamnări abuzive, pronunţată, pe motive politice şi fără o culpă reală, de către o instanţă ilegitimă, dintr-un regim – cel comunist – declarat oficial “ilegitim şi criminal”?
Familia lui Vulcănescu şi alte persoane care au fost implicate în proiectul amplasării bustului în sectorul 2 au fost deja alertate şi sînt extrem de mîhnite, pe bună dreptate.
Reclamantul nu ne-a fost confirmat încă, iar public este doar că Primaria 2 a fost sesizată de “cineva”. Primăria Sectorului 2 nu şi-a exprimat deocamdată poziţia.
Pînă vom afla detaliile acestui nou scandal căruia îi cade victimă un uriaş intelectual şi o mare conştiinţă românească din perioada interbelică, aveţi posibilitatea de a apăra memoria lui Mircea Vulcănescu aici. Este doar un prim pas. Dacă va fi nevoie, vom face şi alţii. Nu putem asista nepăsători cînd ne sînt batjocorite valorile.
sursa: rostonline.ro

Un comentariu:

Unknown spunea...

Incepand cu titlul si continuand cu continutul , nu prea avem indicatoare suficient pozitionate sa ne arate care este memoria lui Mircea Vulcanescu . Este vorba de memoria lui , cum am zice , la plural , "memorii"? Sau "in memoriam "? Sau pur si simplu acel atribut psihosomatic al functiei cerebrale ?
Uneori , devenim prea vehementi , incat il punem intr-o situatie stanjenitoare pe cel caruia ii aducem elogiu .
Memoria lui Vulcanescu , nu cred ca vrea sa tina minte animozitatile lumesti , cand el s-a confruntat cu tragedii , pe care el le-a trecut intr-un capitol inchis intre ghilimelele iertarii . Dar , daca cineva chiar vrea sa salveze"memoria" lui Vulcanescu , atunci s-o improspateze cu insesi cuvintele acestuia si , cu siguranta ne vom bucura si noi de un mare spirit , care poate deveni un model , sau macar un prilej de uimire pentru unii , care , satuli de barfe si mancatorii reciproce , ar prefera sa citeasca si ...altceva.

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. așteaptă moderarea.