trafic

 

marți, 22 aprilie 2014

Iulian Capsali (5)

0 comentarii
În România 1 aprilie e aproape zilnic, mai ales de alegeri, zice Grațian Mihăilescu într-un text de pe Vice.com, același cu cel întitulat Miza algerilor europarlamentare: despre candidați, despre democrație și despre fraudarea semnăturilor, apărut pe Contributors cu două zile mai devreme.

Citez: „Pe lângă listele partidelor au ajuns și nouă independenți: Corina Ungureanu - gimnasta care a apărut în Playboy, Constantin Titian Filip  - un controversat doctor, Pericle Capsali  - un candidat al bisericii, tată a nouă copii (BOR l-a ajutat probabil să strângă semnăturile), Peter Costea - un avocat din Houston, președinte al Alianței Familiilor din România și Paul Purea - un doctor din partidul OTV-ist, care s-a gândit că are mai multe șanse ca independent.”


Care-i treaba cu înghesuiala asta la europarlamentare? Răspund eu, pe scurt: dacă nu va fi înghesuială în ziua votului, degeaba vorbim. Chiar și la o prezență de 2% la vot, România va avea tot 32 deputați europeni, doar din partidele mari, și nici un independent sau partid mic în P.E. Strategia partidelor rmari e să arunce alegerile în derizoriu, în rarele momente când vorbesc despre ele, pentru a fi siguri de absenteism. Doar partidele mici și independenții se vor strădui să-și mobilizeze electoratul la vot și asta e singura lor șansă.



„Un europarlamentar câștigă timp de cinci ani 7 956,87 euro pe lună, adică 6 200,72 euro venit net.” este singura miză sesizată de Grațian Mihăilescu, ca și de Cristian Unteanu pe blogul Adevărul. Cu toate astea, activitatea deputaților „e foarte importantă, mai ales că 75% din legislația României e făcută la Bruxelles, lucru pe care politicienii autohtoni și românii se pare că nu-l înțeleg.” Dar presa românească îl înțelege? Din articolele citate mai sus nu reiese nimic despre valorile aflate în dezbatere care vor fi dezbătute la Bruxelles, când nu sunt puse nu vor fi puse sub semnul întrebării, sau despre suveranitatea națională proiectul Europa, aflat în impas.



Virgil Iordache pe Contributors, (un site care i-a dedicat cinci articole lui Capsali, în nici două săptămâni): „Este greu de crezut că domnul Capsali intră în politică doar pentru valorile familiei, fără să fie interesat de un stat autoritarist după modelul tradițional ortodox.” 




Aici fac legătura cu ce spune Ioan Stanomir pe lapunkt.ro: „Ca de atâtea ori în istorie, din Răsărit o nouă lumină se ridică. Iar Putin şi Rusia sunt emisarii acestei regenerări. Vocile lui Ovidiu Hurduzeu sau Iulian Capsali nu sunt excentrice, ci parte a unui curent ce elogiază Roma ortodoxă a lui Putin şi miracolele ei de însănătoşire morală.”



Dar cel mai mult îmi displace că un site plătit din bani publici, EurActiv, publică informații neverificate despre Capsali. ILGA-Europe, o asociație umbrelă pentru lobby-ul gay, finanțată majoritar de Comisia Europeană (deci tot din bani publici), preia și ea, cu copy/paste, inexactitățile. Capsali nu e preot și e sărac lipit, dar minciuna crește ca un bulgăre de zăpadă și pe edgeonthenet.com (un site al comunității gay din SUA) e publicată sub titlul un preot român milionar candidează pentru P.E. Profesionalismul nu are legătură cu "orientarea", de nici un fel.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. așteaptă moderarea.