trafic

 

joi, 1 mai 2014

Avem 5600 firme româneşti şi 31.000 cu capital străin

0 comentarii
In functie de ponderea numarului de salariati, majoritatea subgrupurilor de intreprinderi din Romania sunt controlate din Germania, Italia sau Olanda.
Citiţi articolul de pe Hotnews.


Statul rămâne, aşa cum era de aşteptat, cel mai mare angajator din România: 1,2 milioane de oameni lucrează în instituţii bugetare, dintr-un total de 5.548.944 de salariaţi cu acte în regulă câţi se află în evidenţele Inspecţiei Muncii. IMPORTANT: în 17 judeţe, instituţiile de stat sunt cei mai mari angajatori; există judeţe, precum Mehedinţi, în care chiar principalii trei angajatori sunt instituţii de stat. 

România poate fi considerată ţara profesorilor, a vânzătorilor şi a constructorilor, dacă ne raportăm la cele mai râvnite meserii de la nivel naţional.

Capitala s-a transformat în ultimul an în "oraşul bodyguarzilor". Peste 68.000 de bucureşteni lucrează în domeniul protecţiei şi gărzii, ocupând, oarecum surprinzător, locul 1 în topul meseriilor cu cel mai mare număr de salariaţi din Capitală.

"La nivel naţional, 25 la sută (dintre angajaţi n.r.) sunt bugetari. Este o cifră mare. Dacă ne uităm la raportul bugetari – populaţie, nu stăm mai prost decât alte state europene, însă dacă ne uităm la raportul bugetari – contribuabili sau la raportul cu salariaţii din mediul privat sunt mulţi. Avem prea puţini contribuabili la buget şi prea puţini salariaţi în economia privată", a răspuns Ionuţ Dumitru.

Citiţi articolul din Gândul.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. așteaptă moderarea.