trafic

 

vineri, 30 mai 2014

Noua Republică: O nouă direcţie pentru apărarea valorilor creştine

0 comentarii
Dragi prieteni,
Stimați colegi,


Când am pornit mișcarea Noua Republică, la 17 septembrie 2011, știam drumul anevoios pe care trebuia să-l parcurgem până la prima victorie. N-am spus că va fi simplu pentru soldații libertății. Știam că rezultatele nu vor veni peste noapte și că va fi nevoie de minimum zece ani pentru a conta în jocul mare al politicii românești. Am fondat Noua Republică știind diferența între primăvară și toamnă, între semănat și seceriș, între creșterea organică și dezvoltarea artificială.

Îmi asum rezultatul nesatisfăcător la alegerile europarlamentare din 2014. Noua Republică a câștigat doar 15,000 voturi. Un rezultat deloc glorios, deși nu rușinos. Sunt zeci de mii de români care au respins teoria votului util și au pus apă la stejarul nostru. Noi, astăzi, cum le răspundem? 

Propun organizarea unui Congres extraordinar cu mandatele tuturor membrilor Președinției și ai Consiliului Național al Liderilor pe masă. Până atunci voi iniția consultări cu liderii de filiale pentru a răspunde împreună la întrebarea: încotro Noua Republică? Congresul va permite delegaților să pună întrebări competitorilor iar cei mai credibili și mai convingători, cu siguranță, vor învinge.

Rezultatul în alegerile din Mai 2014 reflectă înfrângerea generală a Dreptei și neputința multor partide din afara sistemului de-a trece pragul electoral.

Rezultatul nostru a fost clar influențat de anumite decizii strategice din ultimii doi ani și jumătate, de puținătatea banilor și lipsa de experiență, de tensiuni interne și contestări descurajatoare pentru trupele aflate pe teren.

Până la Congresul extraordinar doresc să avem o dezbatere internă despre evoluția mișcării și a partidului Noua Republică din ultimii doi ani și opt luni. Congresul extraordinar va decide cine poate forma cu adevărat echipa oamenilor loiali, responsabili, harnici și dedicați cauzei Noua Republică.

Toți liderii și toți membrii care nu se cred perfecți și ireproșabili vor decide asupra viitorului partidului răspunzând la următoarele întrebări: Cum arată niște lideri responsabili? Cum poate fi îmbunătățită comunicarea valorilor Noua Republică spre electorat? Cine asigură astăzi și mâine minimele resurse financiare de funcționare pentru partid? Cine investește în dezvoltarea personală a liderilor? Cum îmbunătățim organizarea structurilor locale? Cum atragem oameni tineri și oameni cu experiență? Prin ce căi ne vom apropia publicul larg, în condițiile boicotului mediatic? Cum sprijinim înfrângerea Socialiștilor la prezidențialele din 2014? Plecând de la răspunsurile Dumneavoastră, moțiunea echipei mele va prezenta la Congres "O Nouă Direcție pentru Noua Republică".

Aruncarea cu bârfe și noroi în alții, pe Internet sau Facebook, reflectă atitudinea iresponsabilă a unor aventurieri. Cei care, în mod premeditat și chiar înaintea anunțării rezultatelor oficiale au lovit în imaginea partidului, s-au autoexclus din dezbaterea democratică internă. Fac aici însă diferența între inițiatorii scandalului public și cei care, în mod naiv ori nevinovat, s-au alăturat unui demers aparent legitim, fără a-i cunoaște finalitatea nocivă.

Da, avem nevoie de soluții, nu de țapi ispășitori sau de aruncători cu piatra. Există și critici pertinente făcute cu bună credință. Nu văd însă compatibilitatea între stilul conservator și spălatul rufelor în afară.

Respectul pentru votul a zeci de mii de români și prețuirea pentru munca a sute de voluntari ai Partidului ne obligă la maturitate. Rezultatul alegerilor ne transmite un mesaj clar: succesul cere muncă, răbdare, energie pozitivă, resurse umane și financiare, logistică și iar muncă! Congresul extraordinar va separa apele între oamenii faptelor și oamenii vorbelor fără acoperire. Un conservator adevărat știe că e greu să construiești ceva, dar că e foarte ușor să distrugi. Un conservator autentic e foarte atent cu fiecare pas. Partidul Noua Republică trebuie lăsat doar pe mâinile unor asemenea oameni.

Noua Republică e un proiect conservator, nu revoluționar. Noua Republică se clădește pe termen mediu și lung. Noua Republică are nevoie de o Nouă Direcție!

Vă mulțumesc pentru că v-ați alăturat mișcării inițiate la 17 septembrie 2011! Vă mulțumesc pentru încrederea Dumneavoastră!


Mihail Neamțu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. așteaptă moderarea.