trafic

 

marți, 20 mai 2014

Mihail Neamţu despre alegeri

0 comentarii
Am o veste bună: victoria e aproape! Am şi un mesaj pentru îngerii neputinţei: ne mândrim cu tot ce-am reuşit să facem în ultimii doi ani şi jumătate! Şi alt mesaj pentru cârcotaşi: Noua Republică este utopia realizată.

Mulţi nu ne-au dat nicio şansă. Şi iată-ne în prima noastră competiţie, având procente importante câştigate mai ales în Ardeal. Înfiinţarea noastră ca partid e o victorie. Umilirea BEC la Curtea de Apel e o victorie. Reprezentarea României în AECR e o victorie. O listă curată de candidaţi liberi şi curajoşi reprezintă, din nou, o mare victorie.

Suntem singura mişcare născută pe Internet şi coborâtă în stradă. Not bad. Unii vorbesc despre Europa la Bucureşti, dar când merg la Bruxelles n-au cu cine să bea o cafea. Noua Republică construieşte proiectul libertăţii împreună cu partenerii din Marea Britanie, Polonia, Cehia şi din alte ţări despre Europa naţiunilor, anti-federalistă.

Curând, pe 25 mai, vom mulţumi românilor pentru fiecare vot dat din convingere; vom mulţumi fiecărui voluntar care a depus o muncă asiduă, cu fruntea sus, din propriul buzunar. Noua Republică a dus o campanie curată, fără pui congelaţi, ci cu oameni dezgheţaţi şi cu portrete unice (suntem singurii care au un fost deţinut politic, frontieristul Mioc George). Am supravieţuit şi unui evident boicot media, fiind prezenţi în online şi în contactul direct cu cetăţeanul (peste 300,000 fluturaşi distribuiţi direct, fără intermediari). Am făcut street-art şi happening-uri inedite, Realismul ne va obliga să facem, desigur, şi o analiză internă: vom premia campionii (candidaţi şi filiale cu performanţă), vom corecta erorile comise pe parcurs şi ne vom despărţi, cu siguranţă, de profeţii resemnării. Dar pentru Noua Republică, 25 mai va fi o zi de sărbătoare. Am spart monopolul, ne-am transformat din spectatori în jucători. Sistemul ticăloşit are trei duşmani: ANI, DNA şi Noua Republică!

Suntem o echipă de oameni care au pornit de la zero iar FSN a plecat de la 100%. Au preluat conturi bancare, uzine, fabrici, bănci, structuri şi reţele ale fostului PCR. Foşti şefi de CAP-uri şi de IAS-uri au fost pepiniera PSDR-ului şi a celorlalte partide-sistem, formând astfel noua ştăbime a tranziţiei post-comuniste. Noi am înfruntat exact aceste lichele, oferind în schimb nişte modele. Am dezumflat cârcotaşii. Am sfidat pesimiştii. Am arătat că se poate.

Pentru toate astea suntem mândri. Uniţi, clădim o Nouă Românie!

Mihail Neamţu, Proud member of the New RepublicParty.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. așteaptă moderarea.