trafic

 

duminică, 4 mai 2014

Laura Ştefan despre lupta anticorupţie

0 comentarii

Un interviu de pe Ziare.com:


"Romania face o treaba extraordinara in lupta impotriva coruptiei, avem performante impresionante la nivel european. Avem oameni importanti in inchisoare, care au fost pedepsiti pentru infractiunile comise, nu doar politicieni, ci si magistrati - judecatori si procurori. Deci, cred ca nu ar trebui sa bagatelizam lupta impotriva coruptiei pentru ca eforturile sunt impresionante.


In acelasi timp, nu vedem o scadere a coruptiei, cel putin in sondajele de opinie care se fac si vizeaza perceptia cetatenilor. Cred ca ne intalnim cu un fenomen absolut natural, in care cu cat vorbesti mai mult despre o anumita problema sociala oamenii inteleg mai bine ca acea problema exista si deci si perceptia cu privire la ea creste.

Pe de alta parte, daca vorbim despre cazurile recente, eu cred ca totusi ele arata un progres fata de acum zece ani. Daca atunci astfel de negocieri precum cele din dosarul Mustata se faceau la lumina, in birouri, restaurante sau alte locuri publice, iata ca acum persoanele care sunt tentate sa comita fapte de coruptie isi iau masuri de precautie suplimentare, care arata ca exista o teama de organele care aplica legea. Ultimul exemplu, al judecatorului Mustata care negocia mita in toaleta, tragand apa ritmic, arata ca toti acestia incearca sa gaseasca strategii care sa ii salveze de oamenii legii."Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. așteaptă moderarea.