trafic

 

luni, 19 mai 2014

Mihail Neamţu: "Putem obţine un vot care să ne ducă în P.E."

0 comentarii
 Într-o frază, ce le promiteţi alegătorilor dacă ajungeţi în Parlamentul European?
Stat suveran şi naţional la Bruxelles, parteneriat masiv puternic şi de nezdruncinat cu Martea Britanie, cu Polonia şi alte ţări membre NATO. Lupta împotriva corupției, întărirea ANI, sprijin pentru familia tradițională şi eliminarea birocraţiei.Mulţi români au rămas cu imaginea dumneavoastră din iulie 2012, când, la un miting pro-Băsescu, aţi apărut cu o funie de usturoi pentru a speria strigoii USL. Regretaţi acel gest?
Nu am cum să-l regret. Mi-am atins obiectivul. Vorbiţi despre acea scenă după doi ani. Acesta era obiectivul meu, să rămână ceva memorabil. În tradiţia folclorică românească, de Sfântul Andrei usturoiul este folosit pentru alungarea duhurilor rele. Într-o campanie mai folosim şi usturoiul, mai acceptăm şi nişte exagerări. Atunci ne-am atins obiectivul şi nu a fost o lovitură de stat pentru că au venit reprezentanţi ai SUA şi au atras atenţia asupra importanţei echilibrului puterilor, asupra autonomiei Curţii Constituţionale. USL voia să facă irelevantă poziţia Curţii asupra referendumului, dar din fericire nu a reuşit.A doua imagine pe care o au românii despre dumneavoastră este de la geamul unui WC, la acelaşi referendum, când aţi strigat victorie după ce aţi aflat că nu s-a făcut pragul electoral…
Nu era WC. Cineva a vrut să spună că este WC din răutate, era un sediu deschis cu foarte multe calculatoare.

Pe atunci eraţi catalogat de răuvoitori ca sluga lui Băsescu, între timp relaţiile s-au schimbat. De ce? Răuvoitorii nu pot accepta că există parteneriate care au un început şi un sfârşit. Sunt un om care m-am pus în slujba luptei pentru constituţie. Rămân convins că o constituţie corect citită presupune separaţia puterilor în stat. Cred în statul drept. Cred că am avut de-a face atunci cu o ameninţare la adresa democraţiei ce trebuia stopată. Proiectul politic Traian Băsescu se rezumă acum la Mişcarea Populară. Se identifică cu Elena Udrea, moştenitoarea prin excelenţă a proiectului lui Traian Băsescu. Eu, Mihail Neamţu, sunt cu totul altceva. Sunt o fiinţă politică construită pe altă platformă, cu alte valori, altă ambiţie şi cu o altă traiectorie. Şi mai ales cu un alt trecut.

Ce vreţi să spuneţi mai exact? În 2005, Elena Udrea, consilier al președintelui, dădea un interviu lui Eugen Istodor. A fost întrebată ce este adevărul. Răspunsul a fost şocant: „Adevărul este ceea ce îmi convine”. Acest răspuns mă face să cred că nu suntem în aceeaşi paradigmă politică. Cred sincer că oamenii şi-au dat seama că între Noua Republică şi Mişcarea Populară sunt diferenţe majore. Exact ca între mine şi Elena Udrea. Cu tot respectul pentru ambiţia ei, cu tot respectul pentru că munceşte mult, ne despart foarte multe lucruri. Viziunea asupra statului, rolul pe care Dreapta trebuie să îl aibă, elemente de estetică, importanţa taxelor mici. Elena Udrea a crescut TVA în contextul crizei economice, a folosit bani publici pentru cheltuieli nejustificate cum ar fi faimoasele piscine închise după două săptămâni la Câmpina. Are o viziune social-democrată când este vorba despre distribuţia banului public. Elena Udrea a fost partener al lui Gabriel Oprea şi al puşcăriaşului Gigi Becali. Traian Băsescu a decis din 2012, după ce a fost readus la Cotroceni, să parieze doar pe calul câştigător în opinia sa – Elena Udrea. Noua Republică pariază pe cu totul altceva. Pe o echipă de oameni care nu au mai făcut politică. Cu oameni precum George Mioc, Corneliu Berari şi atâţia alţii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. așteaptă moderarea.