trafic

 

sâmbătă, 30 noiembrie 2013

Pe 7 dec.: Concert de colinde

0 comentarii
Concertul de colinde al Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” va avea loc sâmbătă, 7 decembrie, începând cu ora 15.00, la Ateneul Român. Sunt așteptați să participe toate cadrele didactice, studenții, masteranzii și doctoranzii facultății.

sursa: ftoub.ro
Read more...

Săptămâna viitoare: Documentare despre comunizarea României

0 comentarii
Premiera filmului documentar „În spatele cortinei” va avea loc luni, 2 decembrie 2013, în studioul Horia Bernea din cadrul Muzeul Ţăranului Român. Durata documentarului este de 50 de minute, iar proiecţia va fi urmată de un dialog între prezentatorul evenimentului şi parte din echipa de producţie. La evenimentul care va începe la ora 19:00 vor participa şi mai multe dintre personajele intervievate în cadrul filmului.
„În spatele cortinei” este primul documentar de lung metraj realizat în condiţii tehnice de excepţie care prezintă instaurarea comunismului în România şi câteva din efectele sale tragice asupra populaţiei. Filmul este regizat de Bogdan Mustaţă, care a lansat de curând primul său lung-metraj, Lupu, şi este deţinătorul premiului Ursul de Aur de la Berlin pentru scurtmetraj. Autorul scenariului este istoricul Alin Mureşan, preşedintele Centrului de Studii în Istorie Contemporană, producător şi scenarist al documentarului Demascarea (r: Nicolae Mărgineanu, 2010), şi autor/editor al mai multor volume despre represiunea comunistă şi sistemul carceral din perioada 1945-1964.
„În Spatele Cortinei de Fier. Studiu de caz: România” este un proiect european iniţiat şi dezvoltat de către Centrul de Studii în Istorie Contemporană și Asociația Rost, în colaborare cu mai mulţi parteneri din ţară şi din străinătate. Proiectul este dedicat studierii impunerii regimului comunist și presupune promovarea mai multor produse: filmul documentar „În spatele cortinei”, albumul foto documentar „Rezistența armată anticomunistă”, benzile desenate: „Experimentul Pitești. Umilința” și organizarea unei dezbateri despre comunizarea României.

Read more...

Recomand: ateliere pentru copii în luna decembrie

0 comentarii
Read more...

joi, 28 noiembrie 2013

Pe 8 dec.: Conferință de excepție a prof. dr. Irinel Popescu

0 comentarii
"Transplantul de organe- o aventură a spiritului uman" este titlul conferinței susținută de prof.dr. Irinel Popescu pe 8 dec., ora 11, la Teatrul Național din București.
Read more...

Miercuri: Simpozion despre pr. Galeriu

0 comentarii

Read more...

miercuri, 27 noiembrie 2013

Evenimente culturale

0 comentarii
O nouă dezbatere din seria KAS-INTER se axează pe teme economice în incercarea de a răspunde la întrebarea cum se vede, economic, România anului 2050. Joi, 28 nov, orele 9-17, la Hotelul Howard Johnson.

Joi, 28 noiembrie, ora 15.00, la Centrul Cultural şi de Informare al Ambasadei Ucrainei în România (Calea Victoriei 26), va avea loc lansarea cărţii "Hnat Porohivski: asul ucrainean al Serviciului Special de Informaţii: publicatii, documente, scrisori si fotografii", editat de Vadim Guzun sub egida Institutului de Istorie "George Bariţiu" al Academiei Române. La eveniment va participa scriitoarea Olha Porohivska, unica fiică a liderului ucrainean. 

Din ciclul de conferințe Rațiunile credinței, joi, 28 nov., ora 19,15, are loc un eveniment moderat de Mons. dr. Francisc Ungureanu (postulator al cauzei de canonizare a Fer. Vladimir Ghika). Vor conferenția: Francisca Băltăceanu (Universitatea din București), pe tema Fericitul Vladimir Ghika, profesor de speranță, și Emanuel Cosmovici (Membru al postulaturilor Vladimir Ghika, Anton Durcovici şi a cauzei Episcopilor greco-catolici), pe tema Un martor privilegiat din Jilava: profesorul Florea Costache.

Pe 29 nov.; orele 16.00, la Facultatea de Filosofie are loc dezbaterea Etica cercetării biomedicale pe subiecţi vulnerabili. Provocator: Marina Ţicmeanu (Universitatea din Bucureşti). Rezoner: Adina Marinescu (Universitatea din Bucureşti).

Centrul de Economie Politică si Afaceri Murray Rothbard din cadrul Universității Romano-Americane și Departamentul de Relații Economice Internaționale din cadrul ASE, vă invită vineri, 29 noiembrie, orele 16:00, la dezbaterea studiului: CRIZA SI TEORIA ECONOMICA. Evenimentul face parte din seria "Cărți in dezbatere" si îl va avea invitat pe autor: prof.univ.dr. Silviu Cerna de la Universitatea de Vest din Timisoara. Moderator: Prof.dr.Alexandru Tașnadi (ASE). Referenți: Prof.univ.dr. Bogdan Glăvan (Universitatea Romano-Americana) și Lect.dr. Octavian Jora (ASE).

În ziua de 29 noiembrie , ora 10.00, în Aula Academiei Române va avea loc adunarea festivă consacrată împlinirii a 95 de ani de la Marea Unire din 1918.

Vineri, 29 noiembrie, la ora 18:30, la Casa de Cultură a Studenților are loc spectacolul aniversar care marchează 50 de ani de existenţă continuă a Ansamblului Folcloric DOINA. Intrarea este liberă.

În ziua de 3 decembrie 2013, ora 18.00, la Ateneul Român va avea loc Prima Conferinţă de Crăciun la Bucureşti, eveniment dedicat împlinirii a 125 de ani de la înfiinţarea Ateneului Român. Prof. Tom W.B. Kibble, profesor emerit la Imperial College, London va susţine conferinţa „What is the World Made of” (Din ce este făcută lumea?).
Evenimentul este organizat de Academia Română, Filarmonica „George Enescu”, Institutul de Fizică şi Clubul Rotary Bucureşti - Curtea Veche.

Academia Română, în colaborare cu Forumul Montan din România, Consiliul Naţional al Muntelui şi Centrul de Economie Montană/INCE, vă invită, cu ocazia “ZILEI INTERNAŢIONALE A MUNTELUI - 2013”, să participaţi la dezbaterea “Munţii României - în perspectiva 2014-2020 şi dezvoltării durabile”. Evenimentul va avea loc în ziua de miercuri, 4 decembrie, în Aula Academiei Române, Calea Victoriei nr.125, între orele 10oo-13oo.


Pe 29 Noi., ora 16:30, sala 115, SNSPA (Str. Povernei nr. 6) are loc dezbaterea "Restrângerea drepturilor reproductive ca formă de violenţă a statului asupra femeilor", organizată de Centrul FILIA, alături de E-Romnja (Asociaţia pentru Promovarea Drepturilor Femeilor Rome), Asociaţia Transcena, ECPI, Monica Obreja şi Oana Gîrlescu. Dezbaterea îşi propune să introducă problematica drepturilor reproductive în discursurile publice privind violenţa asupra femeilor şi să încurajeze abordarea diversităţii formelor de violenţă cu care se confruntă grupuri diverse de femei. Prezentările organizatorilor vor viza: importanţa abordării statului ca agent al violenţei asupra femeilor, iniţiativele politice recente de limitare şi atacare a drepturilor reproductive ale femeilor (de ex. poziţii privind sterilizarea femeilor rome sau iniţiativa legislativă a deputatului PDL Marius Dugulescu privind înfiinţarea, funcţionarea şi organizarea cabinetelor de consiliere pentru criza de sarcina), precum şi aspecte privind drepturile reproductive ale femeilor cu dizabilităţi.

Pe 6 dec. orele 16.00 la Centrul de cercetare în etică aplicată (CCEA) are loc dezbaterea Etica afacerii în medicină. Provocator: Adina Marinescu (Universitatea din Bucureşti). Rezoner: Doru Moraru (Universitatea din Bucureşti).

Pe 13 dec. orele 16.00 la CCEA are loc dezbaterea Responsabilităţi morale ale medicului psihiatru. Provocator: Radu Dragomir (Universitatea din Bucureşti). Rezoner: Delia Ivan (Universitatea din Bucureşti).


Read more...

Asociația Rost - o nouă conducere, altă strategie

0 comentarii
Sfîrşitul anului este, în general, moment de bilanţ pentru toată lumea. Dar pentru Asociaţia ROST finalul acestui an este mai important de atît. A încheiat un nou ciclu al dezvoltării sale, alţi patru ani. Drept pentru care şi-a pus pe două coloanele izbînzile şi nereuşitele şi şi-a schiţat un nou program, cu o nouă strategie şi alte tactici.
Sîmbătă, 23 noiembrie 2013, la Librăria-Ceainărie-Galerie „Predania” (str. Vulturilor nr. 8, Bucureşti) a avut loc Adunarea Generală a membrilor Asociaţiei ROST.
Citiți articolul pe Blogul lui Claudiu Târziu.
Read more...

luni, 25 noiembrie 2013

Miercuri: Eveniment la Librăria Sophia

0 comentarii
Miercuri, la ora 18, la Libraria Sophia (str. Bibescu Voda nr 19) are loc lansarea cartii lui Nicolae Vladimir Dobre, De la credinta la stiinta si inapoi la credinta.


Nici teama de pedeapsă, nici speranţa într-o răsplată imediată, nici rezultatul unor raţionamente sofisticate nu trebuie să stea la temelia legăturii noastre cu Dumnezeu, ci o dragoste curată, asemenea celei pe care o simte pruncul pentru părinţii săi, cea care îl face pe micuţ nu să construiască nu ştiu ce scheme logice elegante, nici să efectueze cine ştie ce judecăţi complexe, ci numai să-şi întindă mânuţele pentru a fi luat în braţe, mângâiat şi ocrotit.

Ce faci însă cu cei care, ca şi mine, prin formaţia lor, prin instrucţia pe care au primit-o şi prin modul în care au fost obişnuiţi să gândească, nu pot accepta decât acele adevăruri care pot fi demonstrate prin raţiune sau experiment?
Lor le este destinată această carte. (Nicolae Vladimir Dobre)

Participa:
pr. prof. dr. Stefan Buchiu - decan Facultatea de Teologie Ortodoxa "Justinian Patriarhul", Bucuresti


pr. prof. dr. Vasile Raduca, şeful catedrei de Teologie Sistematică, Practică şi Artă Sacră, Facultatea de Teologie Ortodoxa "Justinian Patriarhul", Bucuresti

prof. dr. Costea Munteanu - seful catedrei de Relatii Internationale - ASE Bucuresti


diacon asis. dr. Sorin Mihalache, Facultatea de TeologieOrtodoxa "Dumitru Staniloae", Iasi


conf. dr. Adrian Lemeni, Facultatea de Teologie Ortodoxa "Justinian Patriarhul", Bucuresti


prof. dr. Silviu Ciochina - seful catedrei de Telecomunicatii din cadrul Facultatii de Electronica din Bucuresti


dr. ing. Nicolae Vladimir Dobre, autorul.
Read more...

sâmbătă, 23 noiembrie 2013

Conferința Națională „Părintele Dumitru Stăniloae - teologie și filosofie”

0 comentarii
Facultatea de Filosofie din București organizează joi, 28 nov., o conferință despre pr. Stăniloae.

Mai multe, aici.
Read more...

Săptămâna viitoare: Conferințe în București

0 comentarii
Luni, 25 noiembrie, la ora 19, la Biserica Sf. Silvestru are loc conferința Cuvânt duhovnicesc, susținută de pr. Irineu Curtescu, starețul Mănăstirii Ponor.

Fundaţia Universitară a Mării Negre, ziarul Adevărul şi revista Foreign Policy România vă invită la dezbaterea „Moldova ante portas: integrare prin reunificare sau reunificare prin integrare?” în data de 26 noiembrie, ora 16.00, la Casa Oamenilor de Ştiinţă (Piaţa Lahovari nr. 9).
Dezbaterea va avea ca punct de plecare rezultatele unui sondaj de opinie realizat în luna noiembrie 2013 de Inscop Research la comanda ziarului Adevărul, în cadrul proiectului Adevărul despre România.
Conferinţa va fi moderată de Dan Dungaciu, Preşedintele Fundaţiei Universitare a Mării Negre şi de Ion M. Ioniţă, Senior editor Adevărul şi Redactor-şef al revistei Foreign Policy România.


Marți 26 noiembrie, ora 18, la Facultatea de Teologie București, invitat special este Arhimandritul rus Ambrozie Iurasov. În cadrul conferinței vom putea afla istoria vieții unui om care a predicat Cuvântul lui Dumnezeu în timpul perioadelor grele prin care trecea Biserica Ortodoxa din Rusia. Aceasta conferință este un prilej unic de a întâlni rezistența duhovnicească din Rusia și de a avea contact cu realitățile unui regim care a inspirat și teroarea comunistă din România. În cadrul conferinței se va lansa cartea Ortodoxia și Protestantismul, al cărei autor este Părintele Ambrozie.

Miercuri, 27 nov., la INST , ora 11, are loc conferința Andrei D. Saharov, biografia unui disident, susținută de dr. Ana Maria Cătănuș.

Joi, 28 nov., orele 9-17, la Hotelul Howard Johnson, o nouă dezbatere din seria KAS-INTER, numită Săraca țară bogată. Responsabilitățile economiei, se axează pe teme economice în incercarea de a răspunde la întrebarea cum se vede, economic, România anului 2050. 
Read more...

vineri, 22 noiembrie 2013

Duminică: Conferință despre familie

0 comentarii

Read more...

joi, 21 noiembrie 2013

Nu interziceți elita interbelică! Nu rescrieți istoria după calapod comunist! Nu-i batjocoriți pe Sfinții Închisorilor!

0 comentarii
A P E L
Dragi prieteni,
Ne adresăm tuturor celor care au cunoscut Mişcarea Legionară şi au respect pentru jertfele date de legionari pentru dreptatea şi libertatea neamului românesc; tuturor celor indignaţi de abuzivul proiect de lege iniţiat de Crin Antonescu, prin care urmează să fie interzise prin lege manifestările şi organizaţiile cu caracter legionar; tuturor celor ce cred în democratie, în libertatea de exprimare şi în drepturile fundamentale ale omului.
Va anunţăm că, după primirea avizului favorabil al Consiliului Legislativ, propunerea legislativă iniţiată de Crin Antonescu şi alţi doi parlamentari PNL, de interzicere a manifestărilor şi organizaţiilor cu caracter legionar a intrat în faza de dezbatere publică la Senatul României, până pe data de 8 decembrie a.c..
Această etapă a procesului legislativ presupune posibilitatea oricărei persoane fizice sau juridice de a trimite Parlamentului propuneri de amendamente la textul proiectului de lege. În cazul de faţă, un proiect nu doar nedrept, dar şi profund neconstituţional şi nedemocratic.
Aşa cum reiese din textul proiectului (îl puteţi citi aici integral), în baza acestei legi, vor fi demolate toate troiţele şi monumentele în memoria celor care au luptat pentru libertatea şi demnitatea neamului românesc şi au făcut parte din Mişcarea Legionară (Aiudul, Târgul Ocna, Tâncăbeştii şi multe altele), vor fi prohibite cea mai mare parte a cărţilor al cărui conţinut ar putea fi interpetat ca legionar, organizaţiile care se revendică în vreun fel de la doctrina legionară vor fi dizolvate, iar conducătorii lor vor fi condamnaţi penal. Chiar istoricii şi oamenii de cultură vor avea o problemă, deoarece proiectul prevede inclusiv modul în care aceştia vor trebui să-şi realizeze operele atunci cînd vor face referiri la Mişcarea Legionară.
Facem un apel la fiecare din cei care, într-un fel sau altul, sunt îngrijoraţi de acest demers legislativ care, dacă va trece de Parlament, va produce efecte devastatoare pentru lumea legionarilor şi a urmaşilor lor.
Implicaţi-vă în dezbaterea publică! Este singurul mod pe care Legea ni-l pune la dispoziţie pentru a atrage atenţia Parlamentului asupra caracterului nedemocratic şi neconstituţional al acestui proiect; pentru a arăta factorilor de decizie din Senat că interzicerea sub incidenţă penală, din nou, a celor care, de 75 de ani încoace au fost persecutaţi şi victime ale represiunii, este o problemă de maxim interes pentru mii de români şi familiile lor.
1.     Trimiteţi, fiecare din dvs., câte un e-mail cu punctul dvs. de vedere, la adresahttp://www.senat.ro/LegiProiect.aspx, la aliniatul (căsuţa) 633/2013 (vezi imaginea de mai jos). Cereţi ca proiectul de lege să nu includă interzicerea organizaţiilor, manifestărilor şi simbolurilor legionare, şi nici cultul unor personalităţi ale Mişcării Legionare.
Susţineţi-vă punctul de vedere cu argumente istorice, juridice şi politice. Arătaţi că lupta şi sacrificiile legionarilor pentru instaurarea în România a statului de drept. În cazul în care este necesar, puteţi consulta argumentele cuprinse în poziţia politică a Partidului “Totul pentru Ţară”.
Cei care doresc, pot depune la Senat punctul lor de vedere şi sub formă de adresă scrisă, cu număr de înregistrare, ori o pot trimite fie prin fax, fie prin poştă, dar doar recomandată, cu confirmare de primire, pe adresa: Senatul României, Calea 13 septembrie, nr.1-3, Sector 5, Bucureşti.
Iată aici formularul-tipATENŢIE! Propunerile de modificare se iau în considerare doar dacă sunt realizate pe acest formular-tip!
Facem apel ca toate punctele de vedere trimise să fie făcute în spiritul bunului simţ legionar, civilizat, argumentat, fără nici un fel de expresii triviale sau agresive.
Pentru neclarităţi, ne puteţi solicita sprijinul şi consilierea.
ATENŢIE! Propunerile se pot trimite PÂNĂ PE 8 DECEMBRIE! Cele venite după această dată, nu se vor mai lua în consideraţie.
            2. Contactaţi-vă parlamentarii din circumscripţia dvs.. Depuneţi punctul dvs. de vedere sub formă de petiţie. Cereţi audienţă.
      Când sunteţi în faţa lor, spuneţi-vă punctul de vedere cu curaj, cu hotărâre şi demnitate. Cereţi să respingăadăugarea în proiectul de lege a incriminării manifestărilor, organizaţiilor şi însemnelor legionare. Fiţi conştienţi de drepturile dvs. ca alegător în faţa celui ales. Fără dvs., parlamentarii nu ar exista.
           3. Discutaţi cu rudele, prietenii, colegii, cunoscuţii dvs.. Faceţi-le cunoscut acest proiect de legeşi consecinţele sale. Convingeţi-I să trimită şi ei punctul lor de vedere Parlamentului şi să ceară neintroducerea în textul legii a referirilor la manifestări, organizaţiile şi însemnele legionare.
          4. Difuzaţi foaia Prigoana. Cereţi-ne să v-o trimitem sau printaţi-o şi multiplicaţi-o dvs. AICI.
Ne puteţi solicita orice sprijin sau informaţie la tel. 0722749249 / 0732153917 / 0732153918 sau pe e-mail: contact@totul-pentru-tara.ro / ppp1993@gmail.com.
Coriolan Baciu, preşedintele Partidului “Totul pentru Ţară”
Florin Dobrescu, preşedinte executiv al Partidului “Totul pentru Ţară”

Read more...

duminică, 17 noiembrie 2013

Joi: Conferință despre resursele din Azerbaidjan

0 comentarii
Departamentul de Studii Asiatice al Universității Româno-Americane anunță pentru joi, 21 noiembrie, conferința cu tema:


 "Azerbaidjan - model de dezvoltare de succes".

Evenimentul va avea loc în Aula Magna a Universității Româno-Americane începand cu ora 11:30.

În cadrul conferinței vor sustine prezentări invitații speciali:

  • Iqbal Haciyev, Președinte al Fundației "Heydar Aliyev" în România
  • Horia Gârbea, profesor, scriitor și jurnalist
  • Hamza Karimov, Directorul reprezentanței în România al Companiei Naționale de Petrol a Republicii Azerbaidjan
  • Florin Bonciu, prof.univ.dr. și Prorector al Universității Româno-Americane.


  • Evenimentul va fi difuzat de către televiziunea națională din Azerbaidjan.


    sursa: rau.ro
    Read more...

    sâmbătă, 16 noiembrie 2013

    Mâine: Conferință despre poezia închisorilor comuniste

    0 comentarii

    Read more...

    vineri, 15 noiembrie 2013

    Luni: Documentar despre George Manu

    0 comentarii
    Luni va avea loc lansarea DVD-ului George Manu – Rectorul din Zarca Aiudului – un documentar ce prezintă viaţa deţinutului George Manu, un strălucit fizician, care este condamnat în 1948 de instanţele comuniste la muncă silnică pe viaţă şi întemniţat la Aiud.

    Binecunoscutul regizor Nicolae Mărgineanu lansează luni, 18 noiembrie, ora 18:30, documentarul George Manu – Rectorul din Zarca Aiudului la Muzeul Național al Ţăranului Român, Studioul Horia Bernea. Documentarul prezintă viaţa deţinutului George Manu, un strălucit fizician, care este condamnat în 1948 de instanţele comuniste la muncă silnică pe viaţă şi întemniţat la Aiud.

    La lansare vor fi prezenţi academicianul Horia Scutaru, poetul şi fostul deţinut politic Demostene Andronescu, istoricul şi fostul deţinut politic Radu Ciuceanu, filosoful Sorin Lavric şi istoricul Sabin Moldovan.

    În documentar, mărturiile celor care l-au cunoscut pe George Manu îi conturează figura luminoasă care rămâne vie în memoria tuturor celor care îl numeau, cu dragoste si respect, „profesorul”.
    Foştii deţinuţi politici din Zarca Aiudului se considerau norocoşi dacă ajungeau să fie repartizaţi cu el în celulă. „Cea mai mare calitate a profesorului, mai mare chiar decât uriaşa sa memorie şi putere de muncă, era dragostea pe care o transmitea celor pe care îi încânta cu tezaurul lui de cunoştinţe‟ – îşi aminteşte fostul său coleg de celulă Gheorghe Jijie. „Această dragoste de a cunoaşte, transmisă din om în om – asemenea lumânărilor din seara Învierii, care se aprind de la una la alta – a inundat Zarca, apoi Aiudul şi apoi, prin cei plecaţi, toate închisorile, fiind una din formele cele mai puternice de rezistenţă – rezistenţa spiritului, învăţată de la el.”

    Organizatorul evenimentului, Fundaţia Creştină Părintele Arsenie Boca, s-a născut din dorinţa de a întreţine vie speranţa unei altfel de vieţi pentru noua generaţie. Printre obiectivele propuse se numără promovarea valorilor româneşti şi a spiritualităţii creştine, cunoaşterea şi promovarea elitelor naţionale, contribuţia efectivă la formarea culturală şi spirituală a noilor generaţii.


    sursa: fundatiaarsenieboca.ro


    Read more...

    Vârsta consimțământului sexual și corectitudinea politică

    2 comentarii
    (articol de Bogdan Stanciu și Alina Ioana Dida)

    Joaca de-a „orientarea sexuală” în proiectul de revizuire a Constituției României

    Evil ClownUnele din cele mai fierbinți discuții pe marginea revizuirii Constituției din această vară au fost cele privind familia și „orientarea sexuală”. La propunerea senatorului Tudor Chiurariu (de fapt, la propunerea Ambasadei SUA la București, care i-a bombardat cu telefoane), membrii Comisiei au acceptat, inițial, „orientarea sexuală” drept criteriu constituțional de nediscriminare, oarecum pentru a „compensa” definirea corectă, heteronormativă, a căsătoriei și familiei.
    Atrăgeam atunci atenția că protejarea „orientării sexuale” în Constituție, la paritate cu rasa, naționalitatea, handicapul sau sexul – criterii valide, firești – va duce la năruirea, prin forța superioară a Constituției, a întregului drept al familiei, prin impunerea „căsătoriei” și a adopției de copii pentru „familiile gay”, dar și a poligamiei. Adică, un efect devastator, total neintenționat, de altfel, de imensa majoritate a societății.
    Mai rău, prin includerea „orientării sexuale” în Constituție ne-am putea trezi că protejăm și pedofilia. În ultimii ani se fac eforturi susținute pentru normalizarea acesteia ca „orientare sexuală”, concomitent cu scăderea vârstei consimțământului sexual și cu promovarea așa-ziselor „drepturi sexuale” ale copiilor, întărite printr-o falsă „educație sexuală”, pe care cozile de topor ale lobby-ului internațional se străduiesc să o impună și în România, sub pretextul „reducerii sarcinilor nedorite”.
    Această normalizare are loc cu sprijinul unor voci publice, dar și cu al unora dintre specialiști, așa cum vom arăta mai departe, care cer ca pedofilia să fie considerată orientare sexuală. Chiar dacă deocamdată se diferențiază între pedofilia „consumată” și tendințele/atracțiile pedofilice, pasă-mi-te pentru a permite ca pedofilii „să primească ajutor și tratament”, putem prevedea unde ne vor duce acești pași mici: în câțiva ani, vom asista neputincioși la pervertirea copiilor noștri, intrați pe mâna, protejată constituțional, a unor satanizați.
    Ulterior, atât familia heteronucleară cât și „orientarea” au dispărut din textul proiectului revizuit, într-o încercare de a împăca ambele tabere. Cum comisia își va relua, se pare, lucrările pentru a îngloba în proiectul legii de revizuire sugestiile Consiliului Legislativ, e bine să știm că nimic nu este stabilit definitiv.
    Mai ales că, la presiunile organizațiilor care susțin homosexualitatea – și care cer păstrarea în textul ce va fi supus referendumului a „orientării sexuale” – aceeași Comisie s-a gândit să mai facă un compromis și, printr-un vot dubios, a introdus expresia exhaustivă „este interzisă discriminarea… în orice situație” – care cam tot același lucru înseamnă!
    Lupta continuă, deci. Noi o spunem cu tărie: Din ambele motive arătate, „ORIENTAREA SEXUALĂ” NU ARE CE CĂUTA ÎN CONSTITUȚIE! Nici surogatele ei, mascate prin formulări perfide. (Bogdan Stanciu)

    Parafilie sau pedofilie? Orientare sexuală sau interes sexual?

    Manualul pentru Diagnoza și Statistica Tulburărilor Mentale, DSM (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders), elaborat de Asociația Psihiatrilor Americani (APA), este lucrarea științifică de specialitate și referință pentru specialiștii din întreaga lume, ca și pentru Organizația Mondială a Sănătății. Este reeditat o dată la zece ani.
    A cincea revizuire a manualului (DSM-5) va apărea în 2014; de-acum, modificările sunt publicate pe site-ul APA și au stârnit controverse, mai întîi pentru că au apărut diagnostice considerate de unii doar un pretext pentru ca producătorii de medicamente să-și vândă mai ușor marfa, cum sunt depresia nou-născutului și tristețea.
    Cel mai controversat capitol este însă cel al Parafiliilor; inițial, pe site, pedofilia, sado-masochismul și masochismul au fost definite drept orientări sexuale. Protestele unor medici stupefiați au ajuns la APA, care, la câteva zile de la publicarea la site, a dat o erată: cuvântul orientare a fost înlocuit cu cel de interes. În plus, erata precizează că cele trei condiții patologice apar acum la capitolul tulburări, pentru a crește consistența clasificării medicale, și că ele nu au figurat la capitolul orientări sexuale de la bun început.
    APA a lucrat timp de zece ani la revizuirea Manualului, în colaborare cu profesioniști din domeniul sănătății mintale, din alte specialități, cu pacienți și familiile lor și cu alte persoane. E greu de crezut că o asemenea greșeală – catalogarea pedofiliei ca „orientare sexuală” – ar fi trecut neobservată.
    APA are deja o istorie a tentativelor de a clasifica pedofilia din punct de vedere medical. În DSM-3, cel care era atras din punct de vedere sexual de copii era considerat pedofil. În DSM-4, pedofilia era considerată o tulburare numai dacă producea modificări clinice semnificative sau neplăceri pe plan social, ocupațional sau în alte aspecte importante ale vieții. Studiul Rind din 2001, denunțat și în Congresul SUA, pretindea că relațiile sexuale consensuale dintre bărbați și băieți pot avea efecte pozitive pentru aceștia din urmă; APA a precizat, în urma protestelor opiniei publice, că studiul științific a fost viciat.
    Un fragment din definiția tulburării pedofilice îmi sugerează că APA are și o agenda politică:
    The diagnostic criteria for pedophilic disorder are intended to apply both to individuals who freely disclose this paraphilia and to individuals who deny any sexual attraction to prepubertal children (generally age 13 years or younger), despite substantial objective evidence to the contrary.
    Este vorba de vârsta consimțământului sexual. Precizarea în general de 13 ani sau mai mici lasă mult loc pentru arbitrariu și naște întrebări. De ce nu de 14 ani sau mai mici? Sau de 15 ani sau mai mici? Cum se numește un adult care are relații sexuale cu un copil de 13 ani și 6 luni? Când rămâne de bun-simț să folosim cuvântul pedofil? Există o vârstă a consimțământului sexual pentru APA? În Spania, stat UE, în timpul guvernării socialiste Zapatero, această limită a fost scăzută la 13 ani, sub presiunile eficiente ale lobby-ului gay. În timpul discuțiilor pe noul Cod Penal din România, Ministerul Justiției (condus pe atunci de Cătălin Predoiu, proaspătul prezidențiabil al „partidului de dreapta” PDL) a propus adoptarea aceleiași vârste și în România, invocându-se exact modelul din Spania! În urma protestelor, vârsta consimțământului sexual a fost decisă 15 ani, în scădere totuși față de vechiul Cod, unde era 16 ani!
    Asociația Psihiatrilor Americani nu are competențe juridice, desigur. Dar ne amintim că și homosexualitatea a fost întâi de-medicalizată, când a fost eliminată de la afecțiunile psihice din DSM-2, în 1974, și abia apoi a fost dezincriminată de guverne. Azi, știm cu toții unde s-a ajuns: la un adevărat terorism al corectitudinii politice și la presiuni extraordinare pentru schimbarea legislației familiei.
    Vârsta consimțământului sexual este noul target al celor ce vorbesc de drepturi sexuale și ale reproducerii pentru persoane tinere și foarte tinere, cu scopul ascuns de a facilita recunoașterea „drepturilor” persoanelor minor-attracted (atrase de minori). Împreună cu reîncadrarea repetată, tot mai relaxată, a pedofiliei, aceasta trasează clar o tendință mai mult decât alarmantă pentru părinți: normalizarea și legiferarea pedofiliei, după modelul homosexualității(Alina Ioana Dida)
    Read more...

    Serile Filocalice - ediția a XVIII-a

    0 comentarii
    Liceenii şi studenţii din Capitală, dar și alți credincioși, sunt aşteptaţi să participe, între 15 şi 28 noiembrie 2012, la simpozionul „Serile filocalice Dumitru Stăniloae”. Evenimentul se află la cea de-a XVII-a ediție și este organizat anual în Postul Nașterii Domnului de Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români din Bucureşti.

    "Aceste conferinţe au fost iniţiate în anul 1995, în urmă cu 17 ani, de către studenţii din acea perioadă care făceau parte din ASCOR, din dorinţa de a răspândi învăţătura Părinţilor Filocalici în duhul Părintelui Dumitru Stăniloae. Aceste conferinţe au ca scop oferirea posibilităţii tinerilor de a învăţa şi de a-şi răspunde la anumite întrebări pe care le au prin faptul că noi invităm diferiţi părinţi şi Înaltpreasfinţiti, ei având posibilitate să adreseze întrebările lor în mod direct", a declarat pentru TRINITAS TV, Flavia Vîlsan, vicepreședinte al A.S.C.O.R. București.

    sursa: ascorbucuresti.wordpress.com



    Read more...

    joi, 14 noiembrie 2013

    Parteneriatul civil = legalizarea căsătoriei homosexuale

    0 comentarii


    Update (14 nov.): Guvernul V. Ponta nu susține proiectul legislativ.
    (sursa: senat.ro)
    PARLAMENTARII SUNT CHEMATI SA DECIDA DACA RESPECTA FAMILIA SAU O DISTRUG!
    TU AI DATORIA DE A-I INDEMNA SA VOTEZE IMPOTRIVA PROPUNERII LEGISLATIVE!
    EI AU OBLIGATIA SA TE ASCULTE!

    Propunerea legislativa privind parteneriatul civil în România (vezi aici textul propunerii):
    • legifereaza, adica transforma în norma juridica, concubinajul:
    • stabileste ca familia se intemeiata si altfel decat pe casatorie;
    • institutionalizeaza „familia” homosexuala, intemeiata pe coabitarea dintre doua persoane de acelasi sex;
    • confera partenerilor toate drepturile casatoriei, cu exceptia filiatiei (adoptie de copii sau reproducere asistata), fara sa-i oblige la asumarea vreuneia din responsabilitatile acesteia.

    Contacteaza deputatii si senatorul din circumscriptia ta! Suna-i si stabileste o audienta! Este momentul decisiv, cand trebuie sa folosim acest instrument democratic pentru salvarea familiei românesti. Implica-te! Stai de vorba cu alesii tai ca sa te convingi daca respecta si pretuiesc familia, sau slujesc grupurile de presiune homosexuale.
    Clicheaza pe harta de mai jos, in dreptul judetului tau de resedinta. Vei gasi date despre parlamentari: nume si date de contact.
    Nu stii exact care dintre ei a fost ales in colegiul tau? Nu-i nimic, poti merge în audienta la orice parlamentar doresti, chiar daca nu este în colegiul tau sau chiar în judetul tau.
    Alternativ, poti gasi aceste date în fisiere pdf: lista deputatilor si respectiv lista senatorilor.
    Read more...

    luni, 11 noiembrie 2013

    Cenzură la SNSPA?

    0 comentarii
    Pe 4 nov., pe facebook a fost postat un anunț, retras azi:

    Şcoala Naţională de Ştiinţe Politice şi Administrative (SNSPA) şi Ministerul Afacerilor Externe au plăcerea să vă invite la seminarul „Europa şi lumea: este necesară o Strategie Globală Europeană ?” susţinut de Anna Jardfelt, Director al Institutului Suedez pentru Afaceri Internaţionale (Utrikespolitiska institutet - UI).

    Evenimentul va avea loc marţi, 12 noiembrie 2013, orele 14:30 – 16:00, la sediul SNSPA, str. Povernei, nr. 6, sala 111

    În urma unui schimb de mail-uri și a unui telefon mi s-a spus că este de preferat să nu asist la conferință întrucât ea se adresează mediului academic și se dorește ca "de față să fie prezenți numai experți".

    Întrucât am mai participat la dezbateri la SNSPA fără probleme, ca și alți ziariști de altfel, mă întreb dacă și ei au primit același răspuns ca și mine. Oare presei nu i se va permite accesul la un eveniment anunțat până și pe o rețea socială, adică foarte mediatizat?

    Astfel, cititorii mei vor fi văduviți de o relatare despre strategiile globale europene în viziunea universitarilor, dezbătute la un eveniment finanțat din bani publici...

    Read more...

    INST: Conferință despre summit-ul UE de la Vilnius

    0 comentarii
    NSTITUTUL NAŢIONAL PENTRU STUDIUL TOTALITARISMULUI

    Centrul de Studii Ruse şi Sovietice
    „Florin Constantiniu”

    Vă invită la conferinţa cu tema


    “Summitul Uniunii Europene de la Vilnius: Perspectivele Ucrainei

    susţinută de E.S. Domnul TEOFIL BAUER, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Ucrainei la Bucureşti
    Manifestarea va avea loc miercuri, 13 noiembrie 2013, la ora 11,
    la sediul Institutului Naţional pentru Studiul Totalitarismului,
    str. Arh. Grigore Cerchez, nr. 16 (zona Piaţa Dorobanţi)
    Mai multe informaţii la tel. 0212306992
    Read more...

    Dezbatere la ICR: Culturi preistorice în peșterile din România

    0 comentarii
    Marţi, 19 noiembrie, de la ora 18, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38) va avea loc o conferinţă cu tema Descoperiri privind cultura oamenilor preistorici în peşteri din România şi protecţia acestora

    Vor participa Cristian Lascu, speolog, redactor şef National Geographic România, Viorel Lascu, speolog, explorator, Radu Pop, speolog, artist plastic, şi Valentin Beloiu, consilier la Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice.

    În cadrul conferinţei vor fi prezentate descoperirile din Peştera Coliboaia, unde se află unele dintre cele mai vechi desene rupestre din lume, inciziile zoomorfe recent puse în evidenţă în grote şi surplombe din Podişul Transilvaniei, precum şi ritualuri funerare din Epoca Bronzului şi Epoca Fierului descoperite în peşteri. 


    Intrarea este liberă.
    Read more...

    Despre Tarkovski, la Librăria Sophia

    0 comentarii

    Read more...

    duminică, 10 noiembrie 2013

    Săptămâna Filmului Maghiar

    0 comentarii
    În perioada 10-17 noiembrie 2013, Ministerul Culturii din România, împreună cu Institutul Balassi – Instiutul Maghiar din Bucureşti, organizează a şaptea ediţie a Săptămânii Filmului Maghiar, eveniment desfăşurat în baza semnării, la 20 octombrie 2005, a Programului de colaborare culturală între Ministerul Culturii şi Cultelor din România şi Ministerul Patrimoniului Cultural Naţional al Republicii Ungare.

    Săptămâna Filmului Maghiar va avea loc la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Studioul Horia Bernea (intrarea prin str. Monetăriei nr. 3).

    Intrarea la proiecţii va fi liberă. Filmele vor fi subtitrate în limba română şi în limba engleză.

    Mai multe, muzeultaranuluiroman.ro


    Read more...

    sâmbătă, 9 noiembrie 2013

    Rechizitoriul senatorului Valer Marian necesită un răspuns din partea oamenilor politici

    0 comentarii
    sursa: razvan-codrescu.blogspot.ro


    Citez din articolul lui Radu Ulmeanu, apărut pe 18 oct 2013 în ziarul Cotidianul:


    Apariţia volumului „România penală văzută de un senator fost procuror” de Valer Marian (Editura Compania, Bucureşti, 2013) este  evenimentul editorial al anului. Fără a avea valenţe literare, ceea ce autorul nici nu şi-a propus, cartea este, în ansamblu, un rechizitoriu sobru şi corect, dar cumplit, la adresa preşedinţiei, a guvernanţilor vechi şi noi, partidelor politice şi mahărilor ce taie şi spânzură prin ţară, cocoţaţi în diverse funcţii publice, prin numire directă sau aleşi de un electorat care, din păcate, se mai lasă ademenit de promisiunile mincinoase. 

    Dar Ponta nu e singura „victimă” a colegului său fost procuror, de atenţia lui bucurându-se şi alţi şefi pesedişti de prim rang precum Liviu Dragnea, Ilie Sârbu etc., precum şi colegii din organizaţia sătmăreană a PSD, Mircea Govor, vicepreşedintele Consiliului Judeţean şi primarul Dorel Coica. Acestora li s-au alăturat liberalii Ovidiu Silaghi (ministru în primul guvern Ponta) şi Adrian Ştef, cumnatul acestuia (preşedinte al Consiliului Judeţean Satu Mare), în acţiunea de atacare de către o echipă de bătăuşi a sediului redacţiei ziarului local „Gazeta de Nord-Vest” (la care senatorul este acţionar), de devalizare a redacţiei şi izgonire în pumni şi îmbrânceli a redactorilor, după care sediul a fost „confiscat” şi atribuit altei instituţii. Nu mai are niciun rost să spunem că poliţia liberalului Radu Stroe, chemată la faţa locului pentru a pune capăt abuzului, în fapt o mineriadă sui generis, s-a spălat pe mâini de toată afacerea. Totul pentru a-i lua lui Valer Marian şi singurul mijloc de exprimare în public pe plan local, de teama a ceea ce, totuşi, a urmat: darea în vileag a afacerilor prezumat necurate ale baronilor locali respectivi, pentru care se află acum, cu toţii, în cercetarea organelor de drept.

    Iată, pentru o idee mai completă asupra acestei cărţi, devastatoare pentru multe personaje din politica noastră de astăzi, câteva titluri din cuprinsul volumului: „După douăzeci de ani: o marionetă portocalie în fruntea Curţii Constituţionale”; „Generalul Marcel Opriş, slugoiul prezidenţial din fruntea STS”; „Generalul Coldea, câinele de pradă al democraţiei”; „Georgică Maior, un şef închipuit al SRI”; „Cum curăţa şi pedeliza ex-ministrul Igaş Poliţia Română”; „Cum spăla bani publici şi cum făcea bani negri preşedintele ANAF”; „Ultimele nelegiuiri şi neghiobii ale ministrului Oprea”; „De ce a fost înrolat generalul Ilie Boloş consilier la Cancelaria primului-ministru”; „Clarificarea unor aspecte din biografia şefului Guvernului României”; „Plângere penală împotriva primului-ministru Victor Ponta”. Sună cât se poate de interesant, nu?

    Comentariul meu: 

    Nu vorbim despre tine, deci nu exiști -  este o metodă adoptată de oamenii politici atunci când nu vor să răspundă unor interpelări incomode. Cartea lui Valer Marian merită să fie citită de cei care văd în USL aceeași mizerie ca în PDL și simt că nu mai sunt reprezentați politic. Ei se pot alătura interpelărilor lui Valer Marian, prin scrisori către fiecare om politic luat în vizor de fostul procuror, prin dezbateri în mediul online și prin sancționarea la vot, când este cazul.


    Read more...

    vineri, 8 noiembrie 2013

    Academia Română: Regionalizarea nu este necesară

    0 comentarii
    În cadrul Conferinţei internaţionale „Către o societate bună. Perspective europene” din 24-26 octombrie, organizată de Institutul de Cercetare a Calității Vieții, a fost dezbătută și problema regionalizării României.

    Discuţiile s-au axat mai ales pe tema regionalizării administrative, iar concluzia unanimă a fost că ea nu este necesară și că ar putea chiar avea efecte cu totul nedorite, de diluare a unităţii statale. 

    Citiți articolul integral pe rostonline.ro.
    Read more...

    Comisia Europeană alocă 28 mil. euro pentru industria avortului

    0 comentarii

    În timp ce peste 1,7 mil cetăţeni semnează pentru ICE Unul dintre noi, Comisia Europeană  lansează o "propunere de ofertă” de 28 mil. euro în atenţia furnizorilor de servicii de “sănătate sexuală şi a reproducerii”. Cu aceşti bani CE finanţează de fapt industria avortului din ţările în curs de dezvoltare; contractele sunt obţinute majoritar de International Planned Parenthood (IPPF) şi Marie Stopes International.
    La Conferinţa despre Populaţie (ICPD) de la Cairo din 1994 avortul a fost exclus din definiţia “sănătăţii sexuale şi a reproducerii”, totuşi atât CE cât şi furnizorii de servicii se fac că nu ştiu despre ce e vorba. În caietul de sarcini acest lucru nu este menţionat, iar furnizorii de servicii se prevalează de alte diagnostice (“neregularităţi menstruale”) pentru a obţine contractele.



    Read more...

    Congresul Vulgata

    0 comentarii
    În cadrul Congresului Vulgata (14-17 noiembrie), organizat de Vulgata-Verein Chur (Elveția) la Colegiul Noua Europă, vă invităm să participați la sesiunea conferințelor în plen, ținută în Facultatea noastră, vineri, 15 noiembrie.

    sursa: ftcub.ro
    Read more...