Am găsit un articol foarte interesant pe blogul lui Tudor Vișan Miu.
”Arhitectul Ion-Adrian Doja-Fodoreanu mi-a povestit cum, în anii studenţiei sale, profesorul şi arhitectul Ştefan Pătraşcu a avut curajul ca, în plin comunism, să le expună studenţilor săi o particularitate arhitecturală a Palatului Regal din Bucureşti:
De regulă, clădirile monumentale au un număr par de plinuri şi un număr impar de goluri, astfel că în centru se află un gol. De obicei, acolo se află un balcon, care permite unei personalităţi să iasă afară, pentru a fi aclamat de mulţime.”
Reconstruit şi finalizat...

Domiciliul obligatoriu
Primul volum din proiectul Dimensiunea represiunii din România în regimul communist al cercetătoarei Nicoleta Ionescu-Gură...Mai mult
Foamea ca instrument politic
Vadim Guzun este doctorand al Academiei Române şi diplomat...Mai mult
Dâmboviţa bucureşteană
O carte veche de istorie a Bucureştiului începe foarte inspirat cu cuvintele "un râu"...Mai mult
duminică, 28 februarie 2016
miercuri, 3 februarie 2016
Nikolai Patrușev: Comunitatea internațională trebuie să ne spună mulțumesc pentru Crimeea
Nikolai Patrușev a fost directorul FSB (denumire sub care a fost reorganizat KGB) din 1999 până în 2008 și de atunci este secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei. Centrul Rus de la București a publicat un interviu cu Nikolai Patrușev. Redau o parte din el.
Ca și alte materiale ale Centrului Rus, deschis de mai puțin de un an la București, observăm câteva stîngăcii de adaptare la subtilitățile limbii române.|...| ”Conversația noastră cu Nikolai Patruşev a durat mai mult de o oră. Dar în procesul de negociere a textului interviului, el a tăiat fără milă directă discursul său, lăsând la...
marți, 2 februarie 2016
Conferință despre experimentul Pitești
Pe 6 febr, la ora 18, la Biserica Sf. Chiril și Metodiu din București va avea loc o conferință despre experimentul Pitești.
Invitat va fi domnul Alin Mureșan, director general la Institutului de Investigarea a Crimelor Comunismului și a Memoriei Exilului Românesc, un organism guvernamental care studiază, documentează și susţine conștientizarea publică a istoriei comunismului în România.
”Desigur, întâmplări atât de traumatizante asemenea celor de la Pitești sunt greu de acceptat ca lectură și încă și mai greu de rememorat de către victime. Dacă suntem de acord că s‑a vorbit destul de...
luni, 1 februarie 2016
Video: Constanța în 1929
Radio Constanța a difuzat un filmuleț realizat în 1929 de echipajul unei escadrile de hidroavioane din Italia, aflat în recunoaștere în mai multe țări.
În film apar și imagini cu hidroavioane ale mareșalului Italo Balbo.
http://radioconstanta.ro/2015/02/03/video-orasul-constanta-in-1929-imagini-rare-de-arhiva/...
Abonați-vă la:
Postări (Atom)